25 Mayıs 2012 Cuma

Sus Payı...


Susmak : Türkçe kelimeleri arasında en değerli ve en anlamlı olması nedeniyle bir çok cümle içerisinde kullanılmaktadır. Sebebi olmaz bazen. Bazense en ağır şekilde gerçekleştirilir. Genelde fiil olarak kullanılan bu kelime; bazen sıfat,bazen de isim olmaktadır hayat denilen cümlede.

 Susmak : Yapılan saygısızlıklara karşı damarında dolaşan kanın beyin damarlarını zorlamasına sebep olan durumdur. Patlamaya hazır bir volkan gibi olur kafan. Ancak bir toplu iğne saplanır ve sallanmış kola gibi hafiften asidin kaçar.İşte bu susmak fiilini gizli özne yapan bir durumdur.


 Susmak : Bazen ders ismini de aldığı zamanlar olur. Haftada 8 saat yılda 10 hafta yani toplamda 80 saat olarak düzenlenen 3 kurluk bir kurstur. İlgisizlik nedeniyle sesini duyuramayan kurs; alanında tecrübeli hocalar tarafından verilir. En başarılı öğrencileri zeki ve geveze olanlarıdır. En başarısızları ise sadece geveze olanlardır.Gevezeler bu kurstan oldukça güzel ders çıkarabilirler.



 Susmak : Sıfat olduğu durumlarda tek başına olur. yani Yalnız kalır. Susarsın neden ama ? İşte bunun sebebi yalnızlıktır. Kimsen yoktur çevrende 2 kelam edeceğin. Bazen çiçeklere, böceklere anlatırsın derdini ama düşünen ve düşündüğünü gerçekleştiren varlıklara karşı susarsın, Susmak zorunda kalırsın.



 Susmak  : En çok ilgi gören mesleklerden biridir. Her meslekte olmadığı gibi "çıraklık,kalfalık,ustalık ve patronluk" gibi aşamalardan geçer. Herkes başarılı olamadığı için çıraklık döneminde vazgeçip başka mesleklere yönelir. 



 Susmak : En anlamsız davranış biçimidir. Olur olmadık yerde susmak bazen çıkılmaz yollara girmene ve sağına soluna aptalca bakmaktan benliğini kaybetme gibi ölümcül hastalıklara sebep olur. Susulmaması gereken düşünen varlıklar vardır. Bunlarla günde 3 kere aç veya tok karnına konuşmak gerekir. Hastalığın tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemdir. Düşünen varlıklar kimdir? Çok basit hayatınızda sizi düşünen varlıklar vardır. Bir de kendini düşünen ve son olarak düşündüğünü zanneden varlıklar... Tabi ki de hayatımızın her alanında bizi düşünen ve bizim de düşünen varlıklar olarak hayatımıza devam etmemizi isteyen " Ana,Baba ve Yâr "
   



     Neyse artık susma vakti geldi. Yukarıdaki "Sus"lardan kendinize pay çıkarmanız dileğiyle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder